sâmbătă, 22 iulie 2017

Grasita - iarba grasa sau buruiana uitata de leac pentru cancer si ficat,creier

Grasita - iarba grasa sau buruiana uitata de leac pentru cancer si nu numai

  Este o buruiana care se cheama iarba grasă creşte în culturile agricole şi poate atinge înălţimea de 40 de centimetri.
În România mai este numită şi graşiţă, iarba porcului, buruiană grasă sau pita porcului. Puţini ştiu însă că iarba grasă, pe care mulţi o consideră buruiană, este comestibilă atât în stare proaspătă, cât şi preparată. Are, de asemenea, proprietăţi terapeutice fiind menţionată de Dioscoride în lista plantelor medicinale folosite de daci, sub numele de lax. ”Are un gust uşor acrişor, pentru că în ea se găseşte o cantitate importantă de vitamina C, un suc gelatinos care este recunoscut ca medicament recomandat pentru ficat. Are foarte multe beneficii medicinale încă neexplorate până în prezent. Denumirea sa ştiinţifică este Portulaca Oleracea iar din ea avem şi varietăţi de flori, Floarea de Piatră, aşa cum o numim noi popular, care este o soră a acestei plante, numită Portulaca Grandiflora. Am putea spune că şi aceste flori de piatră pot fi folosite în alimentaţie, fiind din aceeaşi familie, au aceeaşi compoziţie chimica.Iarba grasă creste invaziv acoperind solul ca un covor. Este o plantă cu rădăcină pivotantă, cu tulpină cilindrică şi dură, cărnoasă, târâtoare. Preferă solurile uşoare, nisipoase, bogate în substanţe nutritive, situate în zone calde de pe glob, cât şi în cele temperate sau reci.

Grasita sau iarba grasa este o sursa de nutritie foarte folosita in tarile sarace deoarece creste si pe soluri foarte sarace si datorita gustului sau dar si continutului sau bogat in substante bune sanatatii,este o planta care merita atentia tuturor fiindca o gasim oriunde la campie,deal sau munte. Daca vorbim cu un taran si i spunem ca aceasta buruiana e comestibila acesta se da doi pasi in spate,daca i spunem ca e o planta care trateaza cancerul atunci o sa te invite la el in gradina sa o aduni cu sacul caci el o da la porci,de asta planta se mai cheama si Porcina.
Iarba grea se consuma sub forme de salate datorita frunzelor carnoase si usor acrisoare, eu am inceercat chiar si o omleta cu aceasta planta in compozitie si a iesit delicioasa.
În urma unor studii aprofundate, cercetătorii americani au descoperit că frunzele de Iarbă Grasă, ce pot fi consumate ca legumă gătită, conţin mai multi acizi graşi Omega-3 decât orice altă plantă comestibilă, făcându-le potrivite pentru îmbunătăţirea funcţionării creierului şi sistemului cardiovascular. S-a mai descoperit că Iarba Grasă conţine de la 10 la de 20 de ori mai mult din antioxidantul inhibitor de cancer, melatonina, decât oricare alt fruct sau legumă testată. 
Pe lângă aportul acesta alimentar, ea este apreciată foarte mult şi din punct de vedere medicinal, pentru compoziţia chimică de excepţie. Este printre puţinele plante care conţin acizii graşi Omega-3, un element foarte valoros pentru sănătate, în special pentru ficat, recomandat pentru diverse afecţiuni, chiar şi pentru tratarea împotriva infecţiilor”, susţin cercetatorii din medicina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

S.O.S. ROMANIA TREZESTETE

Frati romani treziti-va, vin vremuri grele pentru toti locuitorii tarii dar acum aveti o sansa , nu mai pierdeti vremea la bloc,daca...